O NAMA

Odlukom Upravnog odbora MFGK-a od 18. prosinca 2019. godine odlučeno je o osnivanju podružnice u Hrvatskoj. MFGK Croatia d.o.o. osnovana je 25. veljače 2020. godine. Tvrtka je preimenovana u MVM CEEnergy Croatia d.o.o. dana 1. rujna 2021. godine

Glavni cilj osnivanja Tvrtke bio je proširiti prisutnost MVM Grupe na tržištu u regiji kako bi se ostvarili sinergijski učinci u regionalnoj trgovini, te djelovati kao korisnik na LNG terminalu na otoku Krku.

Navedeno se želi ostvariti zakupom kapaciteta za regasifikaciju LNG-a i nabave portfelja MVM CEEnergy-a s globalnog tržišta LNG-a te ulaskom u gornji segment maloprodajnog tržišta.

  • rujna 2013. godine , MVM Hungarian Electricity Ltd kupio je tvrtke E.ON za skladištenje i veleprodaju prirodnog plina u Mađarskoj i tako osnovao Magyar Földgázkereskedő Zrt. – Hungarian Gas Trade Ltd. – Mađarsku trgovinu plinom – MFGK Zrt.
  • U skladu sa svojom srednjoročnom strategijom, MVM Grupa spremna je preuzeti značajnu ulogu na tržištu prirodnog plina. MVM Grupa već je prisutna u svim ključnim segmentima poslovanja s prirodnim plinom, od infrastrukture do prodaje.
  • Budući da smo vodeći trgovac prirodnim plinom u Mađarskoj, ponosni smo što korištenjem alternativnih izvora u našem portfelju resursa i oslanjanjem na naše dugoročne ugovore o opskrbi plinom ne samo da održavamo sigurnost opskrbe, već i odgovaramo na potrebe fleksibilnosti na najbolji mogući način.
  • Uz isporuku prirodnog plina pružateljima univerzalnih usluga, trgovcima prirodnim plinom, velikim kupcima i elektranama u Mađarskoj, naša tvrtka sve veći naglasak stavlja na razvoj regionalnih prodajnih aktivnosti.